Dag van de Directeur

Rik en Jacco CornetJacco en Rik Cornet staan dit jaar precies 25 jaar aan het roer van Van den Bergh & Co. Samen met zusterbedrijf Ecoratio*. Een wereldwijde speler op het gebied van lossingsmiddelen in de betonindustrie.

Op de Dag van de Directeur(en) interviewen wij hen over het ondernemerschap, het mooie familiebedrijf en hoe zij de toekomst zien.
Wat ervoor zorgt dat zij de ideale directeuren zijn? ‘We zijn begaan met onze medewerkers’.

Het is in ieder geval leuk om te weten dat je Rik ’s nachts wakker kunt maken voor een ritje in een 911 en Jacco voor een heerlijke biefstuk op brood.

Achtergrond
De wieg van beide heren stond in Werkendam, waar zij ook opgroeiden. Begin jaren negentig kwamen zij binnen in het bedrijf waar hun vader, Co Cornet, de scepter zwaaide. Van hem kregen zij de mogelijkheid én het vertrouwen om zich binnen het bedrijf verder te ontwikkelen. Met een achtergrond in elektrotechniek (Rik) en bedrijfseconomie (Jacco) zijn zij sindsdien actief binnen het bedrijf.

Samenwerken
Als we aan Rik vragen wat Jacco kenmerkt dan zegt hij zonder aarzelen ‘zijn streven om samen met het personeel het bedrijf te laten groeien en professioneel weg te zetten in de markt’. Jacco vertelt over zijn broer ‘Rik is technisch uitstekend onderlegd. Wat zijn hoofd bedenkt, kunnen zijn handen maken. Hij is een sociaal mens en komt voor je op’.

De taken zijn goed verdeeld. Jacco is CFO en stuurt de overhead aan (ICT, HR, Finance, Office, KAM), iets waar Rik minder blij van wordt. Rik op zijn beurt vaart wel bij zijn functie als CTO: het aansturen van de productie, het logistieke proces en R&D binnen het bedrijf.
Michael Hollenbenders is als CCO actief binnen het groeiende bedrijf: hij stuurt de buitendienst aan. Uiteraard spreken zij elkaar wekelijks, zo niet dagelijks, over het reilen en zeilen binnen het bedrijf, maar, vult Jacco aan, ‘we laten elkaar vrij in hoe we onze tijd indelen’.

Werken bij…
‘Wij streven ernaar dat werken bij Van den Bergh & Co en Ecoratio voelt als een tweede thuis, waarbij je met enthousiasme aan de slag kunt in een positieve werksfeer. Ik vind het belangrijk dat we eerlijk en professioneel met elkaar omgaan’ vertelt Rik. ‘Van huis uit hebben wij de waarden Geloof, Hoop en, de belangrijkste, Liefde meegekregen’ vult Jacco aan. ‘We zijn een familiebedrijf dat die waarden belangrijk vindt, naast het feit dat we het prettig vinden als collega’s, net als wij, gedreven en positief zijn, waarbij samenwerken de verbindende factor is.

Innovatief en servicegericht
Steeds meer bedrijven in de betonindustrie weten de weg naar het bedrijf te vinden. ‘We zijn een innovatief bedrijf dat zich steeds blijft ontwikkelen in deze belangrijke bedrijfstak . Mens en milieu staan bij ons op de eerste plaats. We gaan samen met onze klanten op zoek naar de beste oplossingen. We hebben veel kennis in huis én leveren op maat als daar behoefte aan is. We zijn echte probleemoplossers! Service staat bij ons hoog in het vaandel als het om onze klanten en producten gaat’ vertellen Rik en Jacco.

Hoe ziet de toekomst van Van den Bergh & Co en Ecoratio er over 5 jaar uit?
‘Dan werken we vanuit een nieuwe bedrijfslocatie, zijn we marktleider in Europa en maken we grote stappen in de rest van de wereld, waarbij we de factor mens en milieu niet uit het oog verliezen’ aldus Jacco en Rik.

Als we de heren vragen wanneer zij tevreden zijn en wat jou als lezer het meest bij moet blijven na het lezen van dit interview, dan zegt Rik: ‘ik ben tevreden als iedereen samenwerkt én als mensen denken oh ja, dat zijn die jongens die een familiebedrijf weten te runnen.’ ‘En…’, vult Jacco aan, ‘Dat wij de klant altijd op weg helpen naar een oplossing, zelfs al is dat de onze niet!’

*Ecoratio is in nauwe samenwerking met Van den Bergh & Co opgericht in 1998 om milieuvriendelijke lossingsmiddelen in Europa en de rest van de wereld te introduceren. Vanaf 2016 is Ecoratio volledig in handen van de gebroeders Cornet en vormt het een belangrijk deel van het volledige bedrijf. 

« Terug naar het nieuwsoverzicht