De Kop van Brabant nieuw regionaal bedrijvenpark

Beeldmerk Kop van BrabantEerste drie bedrijven hebben al grond gereserveerd
De Kop van Brabant is dé naam van het nieuwe regionale bedrijvenpark van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem. Dat onthulden de betrokken wethouders Shah Sheikkarim, Wim de Jong en Renze Bergsma woensdag 9 december onder grote belangstelling van raadsleden, bestuurders en ondernemers. Ook werd bekend gemaakt dat inmiddels drie bedrijven grond hebben gereserveerd. Het gaat in totaal om 2,75 hectare. Het Werkendamse bedrijf Van den Bergh & Co, producent van ontkistingsmiddelen, tekende ‘en plein public’ de reserveringsovereenkomst.

Gistermiddag stond tijdens een bijeenkomst de start van de eerste fase van het regionale bedrijvenpark centraal. Het betreft het gedeelte van de Kop van Brabant dat aansluit op de Bruine Kilhaven, bestemd voor bedrijven met een vestigingswens groter dan 5.000 m2. Wim de Jong, wethouder Werkendam: “Na jaren van voorbereiding kunnen we gaan starten met de ontwikkeling van de Kop van Brabant. Een mijlpaal voor de drie samenwerkende gemeenten. Met het bedrijvenpark willen we de groei van grotere bedrijven in de regio opvangen en stimuleren én ruimte bieden aan de werkgelegenheid in Land van Heusden en Altena. Want ondanks de economische recessie doen we het in vergelijking met andere regio’s goed. En dat heeft alles te maken met de doorzetters mentaliteit die hier heerst.”
Bouwbord
Slimme ondernemers
Luit Hoogenberg, directeur Regionaal Ontwikkelbedrijf Land van Heusden en Altena, sluit zich daarbij aan: “De Noord-Brabantse ondernemers zijn krachtig, flexibel, trekken hun eigen plan en laten zich niet kisten door economische tegenwind. Harde werkers met passie voor ondernemen. No nonsense en doortastend. Slimme ondernemers, op zoek naar vernieuwing en verbetering. Echte koplopers. Dat is de basis voor het bedrijvenpark, die we terug hebben laten komen in de naam, de pay-off en het beeldmerk. Met de eerste drie getekende reserveringsovereenkomsten zijn we klaar voor het bouwrijp maken van de Kop van Brabant. Naar verwachting gaat de eerste spade al in 2015 in de grond.”

Wethouders drie samenwerkende gemeenten en directeur Regionaal Ontwikkelbedrijf

Van den Bergh & Co neemt optie op Kop van Brabant
Van den Bergh & Co is het eerste bedrijf dat bekend heeft gemaakt een reservering te hebben geplaatst op een kavel op de Kop van Brabant. De andere twee bedrijven houden zich om commerciële redenen nog op de achtergrond. Jacco Cornet, financieel directeur Van den Bergh & Co: “We produceren ´watergedragen producten´ om uitgehard beton makkelijk van de mal te kunnen scheiden. Er is internationaal veel belangstelling voor. We verwachten dus groei en we denken dat de Kop van Brabant ons daar alle ruimte voor biedt.”

Bedrijvenpark 1e fase

« Terug naar het nieuwsoverzicht