Ontkistingsolie sinds 1960

Dordrecht en oude foto's 023Sinds de oprichting (in Dordrecht) begin 1960 door Dave van den Bergh, wat destijds is begonnen als een handelsonderneming  van oliën en vetten, zijn er binnen het bedrijf de afgelopen 25 jaar enorme ontwikkelingen geweest.

Eind jaren 70 is het bedrijf overgenomen door voormalig medewerker Co Cornet.

Hij ontwikkelde begin jaren 80 de Karol CS/4415, welke een nieuwe draai gaf aan het uiterlijk van de beton en de kwaliteit van de grondstoffen, die werden toegepast bij de productie van de Karol.

In 1990 is het bedrijf uitgebreid met de zonen van Co Cornet en is het een heus familie bedrijf. Sindsdien houden wij ons bezig met het ontwikkelen van watergedragen ontkistingsmiddelen (Marginel) wat er toe heeft geleid dat er een nieuwe productie locatie moest komen met een procesinstallatie welke deze nieuwe productgroepen kon produceren. Met het uit voorraad leveren van onze goederen zijn wij, met eigen vervoer, in staat binnen 24 uur onze klanten te voorzien van hun bestellingen.

van den Bergh Produktie 020Sinds januari 1994 wordt er vanuit Werkendam geproduceerd en ontwikkeld met een moderne procesinstallatie waarmee we de nieuwe watergedragen ontkistingsmiddelen kunnen produceren. Het continue onderhouden en vernieuwen van onze installatie maakt ons in staat om de huidige sterk stijgende vraag vanuit binnen- en buitenland te kunnen voorzien.

April 2008 werd het bedrijf Texaform, een producent van ontkistingsmiddelen, overgenomen door van den Bergh & Co, waardoor wij een breder leveringspakket bekistingsmiddelen verkregen. Zo zijn wij in staat om de direct-los industrie optimaal te voorzien van de beste losmiddelen

Ecoratio, wat al vanaf 1998 de wederverkoper is van onze producten buiten Nederland over de hele wereld (Europa, Midden-Oosten, Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland), is sinds 2015 onderdeel van ‘van den Bergh’.